Ik geef zowel groepslessen als individuele lessen, hieronder kun je daar meer over lezen. Ook geef ik verschillende soorten les voor verschillende doelgroepen. Daarover lees je hier meer.

Groepslessen

Ik geef les in kleine groepen van ongeveer 6 tot 10 personen. Mijn lessen bestaan altijd uit āsana’s, ademoefeningen en een eindontspanning. In deze lessen besteed ik altijd ruime aandacht aan het navoelen van de oefeningen.

De āsana’s bestaan uit krachtige fysieke oefeningen die we dynamisch en/of statisch uitvoeren. Het gaat hier om klassieke āsana’s, variaties, concentratie-, meditatie- en ontspanningsoefeningen. In deze oefeningen gaat het om de juiste balans te vinden tussen souplesse & kracht en spanning & ontspanning.

De ademoefeningen zijn gericht op het observeren, de bewustwording en de beheersing van de adem. Door de adem te voelen en de adem rustig en kalm te laten worden, wordt ook het denken rustig. En andersom: als het denken rustig is, wordt ook de adem rustig.

De eindontspanning vindt altijd plaats en dit gebeurt aan het einde van de les. Je gaat op je rug liggen, de Ṥavāsna, met bijvoorbeeld een dekentje over je lichaam heen. Ik spreek deze oefening altijd rustig in om je te begeleiden door de ontspanning en je te laten ervaren om alles helemaal los te laten.

Daarnaast zal ik in de lessen soms ook afwisselend aandacht besteden aan pranayama’s, mantra’s, meditatie en de yogafilosofie (van de adem).

Na de les is er de mogelijkheid om vragen te stellen en wordt er afgesloten met een kopje thee om nog even na te genieten van de rust.

 

Individuele les

Uit ervaring weet ik dat sommigen het prettig vinden om privéles te krijgen waarbij ik 1-op-1 met jou fysieke oefeningen, ademoefeningen, meditatie en ontspanning beoefen.

Deze lessen zijn op aanvraag in te plannen en kunnen eenmalig maar ook met regelmaat plaatsvinden (bijvoorbeeld elke week of elke maand). De locatie waar deze lessen plaatsvinden is nader af te stemmen, bijvoorbeeld bij mijn locatie in Vught of bij jou thuis.

Eventueel is het mogelijk om privéles te geven aan meerdere personen waardoor ik net een beetje meer persoonlijke aandacht aan jullie kan geven dan in de groepslessen. Deze privé yogalessen zijn uit te breiden met ademtherapie en healing (zie yoga, adem & healing).

Voor alle lessen gelden de algemene voorwaarden.