Zwangerschapsyoga

Een zwangere vrouw is in de bloei van haar leven. De zwangerschap is iets heel bijzonders en kan gezien worden als een bewustwordingsproces. Tegelijkertijd is het een voorbereidingsfase op het moederschap. Zwangerschapsyoga is speciaal bedoeld voor de moeder en haar kindje. De emoties van de moeder zijn voelbaar voor het kindje. In mijn lessen wil ik je als toekomstige mama ontspanning, overgave en kracht laten ervaren.

Zwangerschapsyoga is een unieke vorm van zwangerschapsbegeleiding waarbij yoga is gericht op de zwangerschap en de bevalling. Speciale aandacht besteed ik aan de betekenis en het gebruik van de adem, in de zwangerschap en de bevalling. De wekelijkse lessen bestaan uit āsana’s, concentratie – en ontspanningsoefeningen gericht op de zwangerschap en de bevalling. Daarnaast wordt tijdens de lessen afwisselend ingegaan op speciale oefeningen speciaal gericht op klachten (harde buiken of pijn in de onderrug), de verloskunde en de Ayurveda in relatie tot zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Praktisch

Deze lessen zijn geschikt voor zwangere vrouwen vanaf de 13e week tot aan de bevalling.  Wanneer je altijd al yoga hebt gedaan, kan dit ook eerder, voel wat je zelf fijn vindt. Ik raad je aan om zo vroeg mogelijk met zwangerschapsyoga te beginnen.

Deze lessen zullen wekelijks plaatsvinden en je kan op elk moment instromen. Dit betekent dat in de lessen vrouwen zullen zitten die bijvoorbeeld 13 weken zwanger zijn, 20 weken en 33 weken. Hierdoor blijven de lessen continue doorlopen en door deze samenstelling is het ook leuk om met elkaar gevoelens uit te wisselen en van elkaar te leren.

In mijn lessen werk ik met 3 thema’s en om alle thema’s te doorlopen zou het fijn zijn als je de lessen minimaal 12 weken aaneengesloten zou kunnen volgen.

De lessen bestaan uit maximaal 6 personen zodat ik iedereen voldoende persoonlijke aandacht kan geven en de laatste lesdag van de maand ook genoeg ruimte is voor de partners.

Partnerles

Een keer in de maand (de laatste lesdag) is er een partnerles waarbij je je partner meeneemt of iemand anders die bij je bevalling aanwezig zal zijn. In deze lessen wordt de partners op een praktische manier geleerd om de vrouw te ondersteunen bij de zwangerschap en de bevalling. Speciale aandacht wordt besteed aan massage- en ademoefeningen.

Ik zal in 2017 starten met het geven van zwangerschapsyoga maar je kan natuurlijk altijd contact met me opnemen voor meer informatie (info@yogamarjolein.nl).