Ademtherapie

‘Lichaam, bewustzijn en adem zijn een drie-eenheid. De adem is de essentie van ons bestaan’.

Tijdens een individuele ademtherapie-sessie leer ik je verschillende technieken om je eigen ademgevoel te verdiepen. Ik begeleid je bij het bewustwordingsproces van de adem. Daarbij maak ik gebruik van de uitstralingskracht van mijn handen om de adem bij je te voelen en blokkades te stimuleren. We gaan samen de natuurlijke en ontspannen beweging van de adem herstellen door de adem vrij te maken. De adem wordt ruimer, vollediger en gelijkmatiger.

Ademtherapie is voor iedereen geschikt die zich meer bewust wilt worden van de adem en die interesse heeft om de adem te leren herkennen, te gebruiken en te beheersen. Ademtherapie draagt bij aan het optimaliseren van je vitaliteit en gezondheid. De adem wordt gezien als de levenskracht = energie = prāna. De adem is de weerspiegeling van de energie van het lichaam.

Ademtherapie kan in het bijzonder helpen om lichamelijke en emotionele klachten te behandelen zoals hyperventilatie, concentratiestoornissen, burn-out, stress, astma en angst. Ook is ademtherapie geschikt voor zwangere vrouwen als voorbereiding op de bevalling en voor zangers/zangeressen en sporters die hun adem als instrument kunnen inzetten ter bevordering van het stemgeluid of de sportprestaties. Belangrijk is dat ademtherapie geen vervanging is van een arts of specialist (medische zorg).

Ik raad je aan om meerdere sessies te volgen. Een gemiddelde duur van ademtherapie bestaat uit 4 sessies van 60 minuten. Het precieze aantal kunnen we gezamenlijk afstemmen naar gelang jouw klachten en jouw behoeften/wensen.

De plaats waar ik ademtherapiesessie geef, is aan jou. Dit kan bij jou thuis zijn of op een andere locatie (een voorwaarde is dat het een rustige plek is waar je jezelf veilig voelt). Ook ben je van harte welkom in mijn ruimte op de Willem-Alexanderlaan in Vught.

Voor meer informatie, vragen over de kosten en het inplannen van een afspraak kan je altijd vrijblijvend contact met me opnemen via info@yogamarjolein.nl

Helen vanuit het hart

In deze individuele healingsessiemaak ik verbinding met de bron van alle heling. Ik geloof in de intense kracht van de onvoorwaardelijke liefde die iedereen kan helen. Tijdens een healingsessie kan ik gebruik maken van mantra’s, yantra’s, ademoefeningen en meditatie ter ondersteuning van de behandeling.

Deze sessies zijn gericht op het activeren van je zelfgenezend vermogen en om je weer in contact te brengen met je jezelf en je verlangens.

Het is voor iedereen geschikt omdat liefde ons allemaal goed kan doen maar bijvoorbeeld ook wanneer je pijn of verdriet hebt ervaren. In het bijzonder kan een healingsessie behulpzaam zijn bij emotionele en lichamelijke klachten zoals stress, rouwverwerking en rugklachten. Belangrijk is dat healing geen vervanging is van een arts of specialist (medische zorg).

Een healingsessie duurt ongeveer 60 minuten.

Voor meer informatie, vragen over de kosten en het inplannen van een afspraak kan je altijd vrijblijvend contact met me opnemen via info@yogamarjolein.nl